Ngorongoro crater

2018-01-08

Ο κρατήρας Ngorongoro βρίσκεται σε υψόμετρο 2.236 μέτρων πάνω από το επίπεδο της θάλασσας και είναι η μεγαλύτερη στον κόσμο άρρηκτη καλδέρα, δηλαδή ηφαίστειο που έχει υποχωρήσει μετά την έκρηξή του,που σημειώνεται πριν από περίπου δύο με τρία εκατομμύρια χρόνια . Έτσι λοιπόν προέκυψε μια περιοχή με διάμετρο 19,2 χιλιόμετρα , επιφάνεια 304 τετραγωνικά χιλιόμετρα και τα τοιχώματα του κρατήρα έχουν ύψος 610 μέτρα.

Ο Κρατήρας ψηφίστηκε ως ένα από τα Επτά Φυσικά Θαύματα της Αφρικής στην Arusha, τον Φεβρουάριο του 2013. Η Περιοχή είναι η μοναδική στο είδος της στην Τανζανία, με όλες τις υπόλοιπες προστατευμένες περιοχές, να έχουν προσδιοριστεί ως Καταφύγια Θηραμάτων (Game Reserves) και Εθνικά Πάρκα (National Parks).

Μερικοί λένε ότι Νγκορονγκόρο πήρε το ονομάτου απο κάποιο Μασάι ο οποίος ζούσε στον κρατήρα και έφτιαχνε κουδούνια για τα βοοειδή, ενώ άλλοι ισχυρίζονται ότι το όνομα προήλθε από μια γενναία ομάδα πολεμιστών Ντατόγκο οι οποίοι ηττήθηκαν από τους Μασάι έπειτα από κάποια μάχη που έγινε στον κρατήρα πριν από 150 χρόνια.

Το μεγαλύτερο μέρος καλύπτεται απο γρασίδι ,ενώ διαθέτει και δύο μικρές δασικές εκτάσεις ,μια αλμυρή λίμνη και πολλες με γλυκό νερό.
Στον κρατήρα Νγκορονγκόρο μπορείτε να δείτε βουβάλια, ελέφαντες, ζέβρες, γκνου, γαζέλες, μαύρους ρινόκερους ( στο χείλος της εξαφάνισης ,λιγότεροι από 20) και κερκοπίθηκους, αρπακτικά όπως γατόπαρδοι, ύαινες, τσακάλια , έναν τεράστιο αριθμό λιονταριών , ιπποπόταμους και πολλά άλλα.

Εδώ έχουν πιαστεί λαθροκυνηγοί να σκοτώνουν ρινόκερους για τα κέρατά τους, τα οποία πουλιούνται παράνομα για να κατασκευαστούν από αυτά λαβές στιλέτων και φάρμακα. Οι φύλακες κάνουν τακτικά περιπολίες στον κρατήρα για να διώχνουν τους λαθροκυνηγούς.

Όσοι αγαπούν τα πουλιά μπορούν θα δουν μια ποικιλία από όμορφα πτηνά, όπως στρουθοκαμήλους, αγριόγαλους, εστεμμένους γερανούς, αιγκρέττες, ερωδιούς, γραμματείς, κοκκινόραμφους βουφάγους και αναρίθμητα ροζ μικρά φλαμίγκο. Στον κρατήρα υπάρχουν πάνω από εκατό είδη πουλιών τα οποία δεν συναντώνται στο γειτονικό Εθνικό Πάρκο Σερεγκέτι. Υπάρχουν οι δρυοκολάπτες Dendropicos namaquus, τα πουλιά Apalis flavida με το κίτρινο στήθος και τα πουλιά Nilaus afer, καθώς και οι παραδείσιοι μυγοχάφτες. Ο μακρόνυξ με το ροζ στήθος απαντάται στην ψηλή βλάστηση, ενώ έχει θεαθεί ακόμη και ένα σπάνιο είδος κορακιού, το Corvus capensis.

Ακόμα υπάρχει μια τοποθεσία πικνίκ μποστα απο μία τεράστια λίμνη με ιπποπόταμους απο την οποία πίνουν νερό , ελέφαντες, λιοντάρια και πολλά άλλα. Πολλές άλλες μικρές πηγές βρίσκονται στο εσωτερικό του κρατήρα, και αυτές είναι σημαντικές πηγές νερού και για τα ζώα των Maasai, ειδικά σε περιόδους ξηρασίας.

Τέλος απο το 2000 μετά την μεγάλη ξηρασία που έπληξε την περιοχή, εφαρμόζεται ένα πρόγραμμα οικολογικής καύσης, το οποίο συνεπάγεται ετήσια ή εξαμηνιαία ελεγχόμενα κάυση έως και 20% του γρασιδιού ώστε να μειωθεί η ξηρασία ,αλλα και ένας περιορισμός για τους Maasai ,που τους επιτρέπεται να βόσκουν τα βοοειδή τους μέσα στον κρατήρα, αλλά πρέπει να εισέρχονται και να εξέρχονται καθημερινά.

© 2017 Το ταξιδιωτικό blog travelSIF Διατηρούνται όλα τα δικαιώματα.
Υλοποιήθηκε από τη Webnode
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε